Конференция „Дизайн и устойчиво развитие” със специалното участие на световноизвестния италиански архитект Масимилиано Фуксас

липсва
Дата на публикуване: 23.02.2018
Имаме удоволствието да Ви поканим на конференция по повод II Международен ден на италианския дизайн - „Дизайн и устойчиво развитие“, която ще се състои на 1 март 2018 г. от 13.30 ч. в Бизнес Център „Вертиго”.

Събитието се провежда под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и се организира от Конфиндустрия България, съвместно с Посолството на Италия в България, Италианския културен институт, с партньорството на Главния архитект на Столична община (СО) – арх. Здравко Здравков и подкрепата на Камара на архитектите в България.

Специално за събитието ще пристигне в София световноизвестният италиански архитект Масимилиано Фуксас. Роден е в Рим през 1944 г., завършва Университета „Сапиенца”, работил е с архитекти като Джорджо Де Кирико, Хенинг Ларсен и Йорн Утзон. Проектите на Фуксас са характерни със своята дързост и артистичност, с децентрализирани или наклонени фоайета, свързани помежду си с геометрични обеми и раздвижени тавани. Studio Fuksas има офиси в Рим, Париж и Шенжен. Арх. Масимилиано Фуксас е носител на редица международни отличия, гост лектор в едни от най-известните световни университети и автор на едни от най- впечатляващите и емблематични сгради по света, сред които: стъкленият фенер в Рим, Терминал 3 на летището в Шенжен с форма на огромна риба с дължина 1,5 км., покривът на търговски център във Франкфурт, който събира дъждовната вода за повторна употреба и много други. Впечатляваща е и работата му в градоустройствените комисии на Берлин и Залцбург, автор е на концепции за умните градове.

Участници в събитието:
Освен презентациите на арх. Масимилиано Фуксас и гл. арх. на СО арх. Здравко Здравков, поздравителни адреси ще отправят г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на СО, посланикът на Италия Н.Пр. Стефано Балди, председателят на Конфиндустрия България г-жа Мария Луиза Мерони. Директорът на Международния бизнес център „УниКредит Булбанк” ще представи темата „Дизайн и Бизнес”, а модератор на конференцията е Раймондо Флакомио - италианският архитект, който от години работи в България, автор на проекта на сградата домакин на събитието - "Вертиго тауър".

Всички представители на медиите ще могат да зададат своите въпроси към участниците в конференцията непосредствено след презентацията на арх. Масимилиано Фуксас.

Желаещите да присъстват на конференцията могат да направят своята регистрация като се свържат с екипа на Конфиндустрия България на тел. 02 45 000 12 или на имейл segreteria@confindustriabulgaria.bg.

Очакваме Ви!