АНКЕТА ЗА НАГРАДА НА ГРАЖДАНИТЕ В КОНКУРСА „ЖИВА ВОДА“

липсва
Дата на публикуване: 14.11.2022

Студентският конкурс ЖИВА ВОДА, проведен в рамките на проект УРБиНАТ и посветен на създаването на минерален басейн в район „Надежда“, навлиза във финална фаза. Първата фаза на конкурса - класиране и премиране на предложените идеи от международно експертно жури, приключи. В настоящата фаза мнението на гражданите е решаващо.

 

Конкурсът се провежда в рамките на международния научно-изследователски проект УРБиНАТ и предвижда използването на минерален извор, разположен в двора на 15 СУ „Адам Мицкевич“. Предмет на конкурса е разработване на идеи за учебно-тренировъчен комплекс с покрит плувен басейн в открито публично пространство. В непосредствена близост до терена за бъдещия басейн преминава пешеходното трасе на Зеления Коридор на Здравето, който ще свърже Северен парк и парк Надежда чрез поредица от природосъобразни намеси, разработени съвместно с гражданите на района.

 

В конкурса е предвидена и награда на жителите на район „Надежда“, която ще бъде определена чрез анонимно гласуване. Премията за екипа, чиято идея получи най-много гласове, в размер на 2000 лв. е осигурена от организаторите на конкурса като част от проект УРБиНАТ.

 

Всички шест архитектурно-градоустройствени разработки, дело на студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Висшето строително училище (ВСУ),,Л. Каравелов”, са налични в Галерия ЖИВА ВОДА.

 

Гласуването се осъществява посредством попълване на следната анкета:

https://bit.ly/3E78AGa

 

Анкетата е отворена за гласуване до 24 ч. на 22.11.2022 г.

 

 

 

Повече информация за конкурса ЖИВА ВОДА можете да откриете на официалната му страница:

https://konkurs-baseyn-nadezhda.eu/

 

Повече информация за проект УРБиНАТ можете да откриете на официалната му страница:

https://urbinat.eu/

 

Както и във Фейсбук:

https://www.facebook.com/URBiNAT