Столичен инспекторат, съвместно с НАГ премахнаха 12 незаконни билборда и мегаборда от ключови столични булеварди

липсва
Дата на публикуване: 05.12.2018

 

 

През изтеклата 2018-та година Столичен инспекторат, съвместно с Направление „Архитектура и градоустройство“ - Столична община извърши масови проверки относно законността на рекламни елементи тип „Билборд“ и тип „Мегаборд“ поставени на ключови улици и булеварди в столицата.

При текущ контрол на място от експерти към Дирекция „Общински строителен контрол“ - НАГ бяха проверени общо 110 поставени рекламни елемента на територията на Столична община, за които се установи, че към момента само 18 от тях са с издадени разрешения за поставяне, 80 са в процес на проверка, съгласуване с районните администрации относно законосъобразното им поставяне, а 12 от тях вече са премахнати доброволно от собствениците или със заповед издадена от НАГ.

Обект на обстойни проверки са и рекламни съоръжения, използващи Led - екрани. Такива билбордове са недопустими с новоприетата Наредба за рекламната дейност на територията на СО. В последния месец са свалени вече 4 такива елементи - 2 броя на бул. Царица Йоанна, 1 брой на бул. Никола Вапцаров и 1 брой на Околовръстен път. През следващата седмица ще бъде открита административно-наказателна процедура срещу ползвателите на други 6 броя Led екрани.

Акцията на Столичен инспекторат и Направление „Архитектура и градоустройство“ относно незаконно поставените рекламни елементи продължава.