Конкурс за концептуален архитектурно-градоустройствен проект за площад „Света Неделя“

липсва
Дата на публикуване: 05.10.2018

 

Най-посещаваният уебсайт за архитектура в света ArchDaily, с над 500 000 дневни читатели, публикува обявения от Столична община ограничен конкурс за разработване на концептуален архитектурно-градоустройствен проект за площад „Св. Неделя” в гр. София. Публикация на конкурса може да видите тук: https://www.archdaily.com/903242/open-competition-sveta-nedelya-square-in-sofia-bulgaria

Конкурсът за площад „Св. Неделя” в гр. София е публикуван и в уебсайта на ArchCompetition, който популяризира международни конкурси в областта на архитектурата, дизайна, градоустройството, ландшафтната архитектура, интериора и др. Публикацията може да видите тук: https://archcompetition.net/8683-development-of-the-conceptual-architectural-and-cultural-project-for-sveta-nedelya-square-the-city-of-sofia/  Конкурсът може да бъде намерен и в немския уебсайт за архитектурни конкурси Competitionline(https://www.competitionline.com/en/tenders/316686) - уебсайт за архитектурни и инженерни конкурси с над 74 000 регистрирани потребители.

Припомняме ви, че конкурсът ще се проведе в два етапа. В първия етап могат да участват всички проектанти, които отговарят на изискванията на възложителя. От тях международното жури ще оценява представените документи и ще избере седем участника, които ще бъдат поканени да представят проекти. Две трети от състава на журито са международни експерти с богат опит в областта на архитектурата, градоустройството и провеждането на архитектурни конкурси. Наградният фонд в конкурса е 250 хиляди лева.

Повече информация може да бъде открита на адрес: https://svetanedelya.com/ и в раздела Профил на купувача в сайта на Направление „Архитектура и градоустройство“.