Концерт и благотворителна изложба - базар на детски рисунки и макети „София- Град на бъдещето“ по случай 1-ви юни 2022 г.

липсва
Дата на публикуване: 02.06.2022
Усмихнати детски очи, музика на живо, спортна гимнастика, състезателни и народни танци, мажоретки и още куп артистични изпълнения представиха талантливи деца пред изпълненото от хора пространство под куполите на Ларгото. Събитието се проведе на 1-ви юни по случай Международния ден на детето, под патронажа на Главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков и бе организирано от Направление „Архитектура и градоустройство“ – Столична община съвместно с преподавателите и учениците от 143-то ОУ „Георги Бенковски“.
Освен прекрасния спектакъл, които бе подготвен от талантливите ученици от 143-то у-ще Георги Бенковски“, НТБГ, 44 СУ, 90 СУ и читалище "Възраждане", основен акцент на празника бе и благотворителната изложба базар на детски рисунки и макети на тема „София - Град на бъдещето“ под мотото „Деца помагат на деца“.
Тази година събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на материали за арт-терапия /грънчарско колело за изработване на изделия от глина, фотоапарати, фотопринтер и др./, предназначени за деца, настанени в центрове за настаняване от семеен тип. Проектът е насочен към седем центъра за настаняване от семеен тип за деца без и със увреждания, сред които „Паисий Хилендарски“, „Детелина“, „Алеко Константинов“, „Софроний Врачански“ и др.
Събитието беше открито от Главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков, а куратор на изложбата за 6-та поредна година беше г-н Виолин Неделчев – учител по изобразително изкуство и „Учител на година“ за 2015-та и 2018-та година.
От 2-ри юни благотворителната изложба базар е преместена във фоайето на Направление „Архитектура и градоустройство“ на ул. Сердика № 5.
Всеки, който желае да се включи в благородната кауза и да откупи прекрасните картини и макети, изработени и дарени от талантливите деца, може да заповяда и да избере творбата, показваща как би изглеждала през детските очи София в бъдещето.

Вярваме, че заедно можем да усмихнем повече детски очи и да подкрепим всички деца, които отвориха сърцата си за доброто дело.