ИЗЛОЖБА И ГЛАСУВАНЕ НА МЯСТО ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА НАГРАДАТА НА ГРАЖДАНИТЕ В КОНКУРСА „ЖИВА ВОДА“

липсва
Дата на публикуване: 16.11.2022


Във финална фаза навлиза студентският конкурс ЖИВА ВОДА, проведен в рамките на проект УРБиНАТ и посветен на създаването на минерален басейн в район „Надежда“.

Във връзка с това Ви каним на 20 ноември 2022г. /неделя/ между 15 ч. и 17.30 ч. да разгледате на живо проектите и дадете своя глас за Вашия фаворит. Изложбата и гласуването ще се проведат на мястото, отредено за изграждането на минералния басейн, а именно зад 15-то СУ „Адам Мицкевич“, локация: https://goo.gl/maps/HCHQZPQmGatfDwFs5

Напомняме, че имате възможност да дадете своя глас и в електронна среда на следния линк: https://bit.ly/3E78AGa , срокът за онлайн гласуването  е 24 ч. на 22.11.2022 г.

В настоящата фаза мнението на гражданите е решаващо. Първата фаза на конкурса - класиране и премиране на предложените идеи от международно експертно жури, приключи.

Всички шест архитектурно-градоустройствени разработки, дело на студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и Висшето строително училище (ВСУ) ,,Л. Каравелов”, са налични в Галерия ЖИВА ВОДА.

Премията за екипа, чиято идея получи най-много гласове е в размер на 2000 лв. и е осигурена от организаторите на конкурса като част от проект УРБиНАТ.

Конкурсът се провежда в рамките на международния научно-изследователски проект УРБиНАТ и предвижда използването на минерален извор, разположен в двора на 15 СУ „Адам Мицкевич“. Предмет на конкурса е разработване на идеи за учебно-тренировъчен комплекс с покрит плувен басейн в открито публично пространство. В непосредствена близост до терена за бъдещия басейн преминава пешеходното трасе на Зеления Коридор на Здравето, който ще свърже Северен парк и парк Надежда чрез поредица от природосъобразни намеси, разработени съвместно с гражданите на района.

 

 

Повече информация за конкурса ЖИВА ВОДА можете да откриете на официалната му страница:

https://konkurs-baseyn-nadezhda.eu/

 

Повече информация за проект УРБиНАТ можете да откриете на официалната му страница:

https://urbinat.eu/

 

Както и във Фейсбук:

https://www.facebook.com/URBiNAT