Свалиха доброволно мегаборд с гигантски размери в местността „Къро“ при 7 -ми км на бул. „Цариградско шосе“

липсва
Дата на публикуване: 19.08.2020
 

Доброволно демонтиран е рекламен елемент, тип „тристен“ с едностранна рекламна площ от 72 кв.м., на адрес: бул. „Цариградско шосе“, местност „НПЗ Изток – Къро“. От терена са отстранени и 2 бр. билбордове с размери 4х3 м., а в момента мястото се почиства от  остатъците от бетоновите фундаменти на съоръженията. До така предприетите действия от страна на ползвателя на рекламните елементи са стигна, след като проверки на служители на дирекция „Общински строителен контрол“ и Столичен инспекторат показаха, че билбордовете са без необходимите разрешения за поставяне. Това е поредно премахване на рекламни съоръжения от адреса, след като други два билборда там бяха демонтирани по-рано тази година. По този начин от цели 7 броя, наличните рекламни елементи в имота вече са сведени само до 2. В ход са вече предприети административни действия и по тяхното премахване.  

От началото на 2019 г. в резултат на засилените съвместни контролни действия на служителите на дирекция „Общински строителен контрол“ и Столичен инспекторат в областта на външната реклама, са премахнати 393 бр. големи рекламни елементи, сред които 187 бр. билборда с площ до 12 кв.м., 20 бр. мегаборда, 29 бр. „лед“ екрани, 121 бр. пана от сгради и огради, 25 бр. фирмени тотеми и 11 бр. покривни реклами. Преустановено е и осъществяването на рекламна дейност от 10 бр. неправомерно поставени рекламни мрежи, както и брандирането и стикирането по редица козирки, прозорци и витрини на стационарни търговски обекти, разположени на партерни етажи в централната градска част.

От стълбове, пътни знаци и дървета са демонтирани и над 400 бр. неправомерно ползвани фирмени информационно-указателни табели, значителна част от които, намиращи се в лошо техническо състояние и опасни за преминаващите под тях пешеходци и автомобили. В момента се извършват огледи за наличието на подобни елементи по улици, булеварди и площади, попадащи в зони 1 и 2, съгласно териториалното зониране по НПОРИМДЕРДТСО, като за всички установени такива ще бъде създадена организация по тяхното своевременно отстраняване.