Арх. Здравков връчи отличията СГРАДА НА ГОДИНАТА 2016 в категория "Сгради паметници на културата"

липсва
Дата на публикуване: 16.12.2016

На церемония по връчването на наградите СГРАДА НА ГОДИНАТА 2016, вкатегория "Сгради паметници на културата" отличия връчи Главният архитект на Столична община арх.Здравко Здравков. Наградите бяха присъдени  за реставрацията на административната сграда на Българската банка за развитие на бул. "Цар Освободител" в София и за Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика".

Единственият възможен начин да се съхранят паметниците на културата е да покажем добрите примери, каза арх. Здравков. "Радостен съм, че повечето такива сгради са собственост на общините или държавата, за да можем ние като добри стопани да покажем как трябва да се подходи към този вид сгради", допълни той.

Отличени в категорията са още реставрацията и консервацията на дворец и парк "Евксиноград" и новият православен храм "Успение на Пресвета Богородица" - Ямбол.

Рекорден брой гости, над 500 водещи архитекти, проектанти, инвеститори, консултанти, представители на научните среди и на националната и местна власт, присъстваха на гала вечерята и връчването на наградите СГРАДА НА ГОДИНАТА 2016 в Sofia Event Center.

Националният конкурс се прове
де под патронажа на МРРБ, със съдействието на браншовите организации в строително-инвестиционния сектор. Партньори на събитието са AG Capital, ETEM, Euromarket, AGC Flat Glass, Schneider Electric, AMF, Пощенска банка, Wienerberger, Alukönigstahl, Semmelrock.

Повече за церемонията и отличените със наградата СГРАДА НА ГОДИНАТА 2016 , можете да порчетете тук

Фотограф: Мария Съботинова

Фотограф: Мария Съботинова

Фотограф: Мария Съботинова