Публична лекция на Gehl Architects в София

липсва
Дата на публикуване: 24.03.2017

Екип на едно от най-значимите имена в градското планиране и автор на проекти за подобряване на градската среда - Ян Геел, пристига в София по покана на кмета Йорданка Фандъкова и главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков. В рамките на една седмица, от 27-и до 31-и март, Хенриет Вамберг и Лиза Мюлер от Gehl Architects ще посетят София и ще стартират консултирането на Столична община за изработването на визия за развитие на публичните пространства в централната градска част

Темата за градските пространства не е само експертна, затова в програмата на посещението е предвидена и среща с гражданите, в която те да вземат активно участие относно бъдещето на столицата. На 30-и март от 18.00 часа в зала 230 на Университет по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), на адрес София 1046, бул. Христо Смирненски № 1, ще се състои публична лекция със свободен достъп, посветена на качествените публични пространства в градовете. Ще ви очакваме!

Ян Геел беше в България през 2016 г. по покана на кмета на столицата г-жа Йорданка Фандъкова и главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков. Предстоящото посещение на Gehl Architects е продължение на вече поставеното начало на партньорство между Столична община и датския архитект. Така София се нарежда до градове като Копенхаген, Стокхолм, Лондон, Мелбърн, Сан Франциско и Ню Йорк, където Геел е помагал за подобряване на обществените пространства и за прехода от автомобилен към пешеходен и велосипеден транспорт. 

SaveSaveSave